Belföld

2011.07.04. 17:08

Magyar-szlovén határtérség: összehangolják a turisztikai és programkínálatot

A magyar-szlovén határtérség építészeti öröksége, a várak, a kastélyok, a kúriák jó lehetőségeket kínálnak közös turisztikai kínálat kialakítására.

Erős D. Zoltán

Ezt ismerte fel a Vas és Zala megyei önkormányzat, amikor elhatározta, hogy szlovéniai partner bevonásával pályázatot nyújtanak az Emlékek és értékek határok  nélkül elnevezésű projektjük uniós támogatására.

A magyar- szlovén turisztikai tér értékeire alapozó program elsődleges célja az eddig egymástól elkülönülten, a határ két oldalán működő kastélyok, várak, kúriák és fesztiválok programjainak és marketingjének összehangolása. Ennek érdekében tervezik egy önfenntartó szervezeti egység felállítása. Ennek feladatai közé tartozik egy közös adatbázis kialakítása, a térség értékleltárának az elkészítése. 

Ebben kiemelten számítanak a megyék, s a szlovéniai terület civil szervezeteinek a közreműködésére is. A programnak lesz egy kastélyút része is. Az ehhez csatlakozók számára egységes arculatú megjelenést tesznek lehetővé. Tervezik tájékoztató táblák  kihelyezését, valamint az útvonal megjelenítésére információs térkép megjelentetését is.   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!