Belföld

2012.03.14. 09:25

Március 15. - Ünnepi forgalomkorlátozások a fővárosban

A március 15-i nemzeti ünnep rendezvényei miatt a főváros több pontján már szerdán sem lehet parkolni, csütörtökön pedig lezárják a járműforgalom elől a budai Vár és a Belváros egyes részeit - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtószóvivője.

MTI

Horváth Katalin Fanni hozzátette: a rendőrség a forgalmi rend változásokról külön menüpontot hozott létre honlapján. A március 15. címszó alatt - a weboldal bal felén - részletesen, szemléltető ábrákkal kiegészítve megtalálható, hogy a fővárosban hol nem lehet majd megállni, illetve behajtani személyautóval.

A BRFK sajtószóvivője elmondta, hogy a főváros területére 13 olyan rendezvényt jelentettek be, amelyet a gyülekezési törvény alapján biztosítania kell a rendőrségnek. A rendezvények békés jellegének fenntartása a szervezők felelőssége, ám jogsértés esetén a szükséges létszámmal lép fel a rendőrség - közölte Horváth Katalin Fanni.

Már kedd este óta tilos parkolni az I. kerületi Dísz téren. Szerdán déltől a nemzeti ünnep befejeződésééig nem szabad megállni például a Kossuth téren és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium előtti parkolóban, az Alkotmány utca mindkét oldalán, a Vértanúk terén, a Szalay utcában a Kossuth tér és a Honvéd utca között, a Széchenyi felső rakparton a Markó utca és a Kossuth tér között és az Olimpiai park melletti parkolóban.

Ugyancsak parkolási tilalom lép életbe az Október 6. utca és az Arany János utca egyes részein, a Múzeum körúton és környékén. A budai Vár környékén egyebek mellett az Attila úton a Szarvas tér és a Dózsa György tér között, a Dózsa György téren, a Palota út mindkét oldalán, a Szentháromság téren és a Bécsi kapu téren tilos megállni autóval.

Megállási tilalom érvényes szerda este 6 órától csütörtökön délután 5 óráig a Széchenyi téren és a Magyar Tudományos Akadémia parkolójában. Ugyancsak tilos parkolni szerda estétől csütörtök estig a Nyugati téri parkolóban a pályaudvar mellett és Budán a Lánchíd utcai parkolóban,a Clark Ádám tér mellett.

A főváros I., II., V. és VI. kerületében további útszakaszokon is tilos lesz megállni a nemzeti ünnep rendezvényeinek befejeződésééig. A parkolási tilalom részletei és a kapcsolódó térképes ábrák a rendőrség honlapján megtalálhatók.

A március 15-i nemzeti ünnep rendezvényei miatt több fővárosi útszakaszt is lezárnak a járműforgalom elől. Március 15-én reggel 6 és este 7 óra között nem lehet behajtani a Kossuth térre és az Alkotmány utcába.

Csütörtökön reggel 8 és fél 10 között az Alkotmány utca - Bajcsy-Zsilinszky út - Károly körút - Múzeum körút útvonal, valamint a Kossuth Lajos utca - Szabad Sajtó út - Erzsébet híd - Attila út - Dózsa György tér - Palota út útvonal lesz lezárva a járművek elől.

A nemzeti ünnep napján reggel 6 órától éjfélig nem lehet behajtani budai Vár területére a Fortuna köztől és a Szentháromság utcától a Dísz térig. Tilos lesz a járműforgalom az Úri utcában, a Kapisztrán téren, a Dísz téren és a Tárnok utcában is.

Csütörtökön reggel 7 órától délig lezárják a járműforgalom elől a Múzeum körutat a Kálvin tér és az Astoria között. Ugyanekkor tilos lesz behajtani a Szentkirályi, a Puskin, a Múzeum és a Bródy Sándor utcába, a Pollack Mihály térre, valamint a Reviczky és az Ötpacsirta utcába is.

A BRFK tájékoztatása szerint március 15-én 13 óra 30 perctől 15 óráig a Hunyadi János utca - Clark Ádám tér - Lánchíd - Széchenyi tér - József Attila utca - Október 6. utca - Arany János utca - Bajcsy-Zsilinszky út útvonal, valamint a Nyugati tér - Szent István körút - Jászai Mari tér - Balassi Bálint utca útvonal lesz lezárva a gépkocsik elől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!