Belföld

2012.03.06. 19:12

Martonyi: közös érdekünk, hogy az EU erősödjön

Martonyi János szerint Magyarország, a magyarság érdekelt abban, hogy az Európai Unió jól működjön, hogy az áruk, a szolgáltatások, a tőke, s ami a legfontosabb, a személyek szabadon mozogjanak. A külügyminiszter a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Nemzetközi Szabadegyetem című rendezvénysorozatának első meghívott vendégeként beszélt erről kedden a baranyai megyeszékhelyen.

MTI

A tárcavezető Magyarország külpolitikája ma és holnap című előadásában azt mondta, ahogy az egész világban, úgy az Európai Unióban is magas fokú a bizonytalanság, s egyes vélemények szerint két út áll az unió előtt: vagy a széttöredezés, a bomlás, a dezintegráció, vagy a fiskális, gazdasági válság által kiváltott erősödés.    

Martonyi János azonban úgy véli, a lehetőségek száma nem kettő, hanem több azt illetően, hogy milyen sors vár az EU-ra. Mint hozzátette, akárhogyan is alakul a jövő, Magyarországnak komoly érdekei fűződnek az unió egyben maradásához, erősödéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!