Belföld

2012.04.23. 19:19

Másfél évig volt rabszolgasorban egy 73 éves férfi Gádoroson

Az idős embert munkára kényszerítették, a pénzét pedig elvették.

MTI

Az ügyben a bíróság egy 33 éves férfit előzetes letartóztatásba helyezett, a férfi élettársa szabadlábon védekezhet - közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője az MTI-vel.

Albert István elmondta: a nyomozás eddigi adatai szerint a férfi és a nő 2010 szeptembere óta tartotta fogva a 73 éves férfit, folyamatosan fenyegették, megfosztották őt a személyi szabadságától, akarata ellenére arra kényszerítették, hogy náluk tartózkodjon, különböző munkákat végezzen el, továbbá adja át nekik a havi járandóságát. A sértett embertelen higiéniai körülmények között élt, az elvégzett munka ellenértékének a töredékét fordították rá.

Az Orosházi Rendőrkapitányság az ügyben a személyi szabadság megsértése és folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntett elkövetésének a megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást. A bizonyítékok alapján a rendőrség múlt szerdán állította elő a 33 éves férfit és annak élettársát, s gyanúsítottként hallgatta ki őket. Azt követően a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték az előzetes letartóztatását, amelyet a Békéscsabai Városi Bíróság múlt pénteken, április 20-án elrendelt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!