Belföld

2009.06.14. 13:29

Még a rendőrautót is megtámadták! 28 embert állítottak elő (frissítve, fotóval)

Köröm - Egymásnak estek egy családi rendezvény résztvevői a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Körömben, majd nekitámadtak az egyik rendőrautónak is. Az indulatokat csak nagy rendőri erővel sikerült megfékezni, 28 embert állítottak elő - tájékoztatott a rendőrség vasárnap. A szomszédos település jogvédő civil szervezetének vezetője szerint rendőrségi túlkapás történt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A szombaton késő este történteket követően hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indított eljárást a Borsod megyei főügyészség, 28 embert állítottak elő, de senkit sem vettek őrizetbe - mondta Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője. Hozzátette: a verekedők között voltak sérültek, rendőrök nem sérültek meg. A településen továbbra is ott vannak a rendőrök.


Rendőr beszélget az utcán gyülekező emberekkel Körömben
MTI fotó: Vajda János
   
Balogh János, a szomszédos Sajóhidvég jogvédő civil szervezetének vezetője azt mondta, hogy rendőrségi túlkapás történt, szerinte azért, mert a rendőrök nem tudták elfogni a verekedés valódi kirobbantóit; a rendőrök betörtek a nyugovóra térő emberekhez, volt, ahol az ajtót is berúgták, s több embert gázspray-vel fújtak le. Körülbelül 40 házba mentek be.    


Megsérült rendőrautó utasfülkéje látható a tiszaújvárosi rendőrkapitányság udvarán, amelyet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Körömben támadtak meg június 13-án késő este
MTI Fotó: Vajda János
    
Az MTI információja szerint a vita ballagás ünneplése közben keletkezett. Először Tiszaújvárosból érkeztek ki rendőrök, majd Miskolcról erősítést kértek. Az egyik rendőrkocsinak betörték a szélvédőjét. Mentősök is a településen vannak, akiket Balogh János hívott a helyszínre, és az orvosi ügyelet is ellátott sérülteket. Az MTI értesülése szerint "nem friss" sérülésekről van szó.
    
A távirati iroda úgy tudja, hogy az ügyészség túlzott rendőri intézkedés miatt nem indított eljárást.



Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!