Belföld

2012.05.09. 06:00

Meghosszabbították a Biszku-ügyben indult nyomozást

Újabb három hónappal - augusztus 28-ig - meghosszabbította az 1956-os forradalmat követő megtorlásokat belügyminiszterként irányító Biszku Béla ügyében indult nyomozást a Fővárosi Főügyészség - tudta meg a Magyar Hírlap Skoda Gabriellától, a szervezet szóvivőjétől.

MTI

Eddig a nyomozás során még senkit nem hallgattak ki tanúként, és senkit nem gyanúsítottak meg, az ügyészség egyelőre az iratokat tanulmányozza - ismerteti a lap szerdai számában.

Biszku Béla ellen jobbikos képviselők tettek feljelentést a tavaly elfogadott, emberiesség elleni bűncselekmények elévülhetetlenségéről szóló törvény alapján. Az ügyészség a feljelentés nyomán március elején indította el a nyomozást több emberen elkövetett, emberöléssel megvalósított, emberiesség elleni bűncselekmény gyanújával. A nyomozás lefolytatásával a Budapesti Nyomozó Ügyészséget bízták meg - írja a Magyar Hírlap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!