Belföld

2009.05.09. 16:29

Megtalálták az ellopott lőszerek jelentős részét a fővárosban

Budapest - A rendőrség 11.500 lőszert talált meg és foglalt le abból a 15 ezerből, amelyet csütörtökön loptak el a fővárosban.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az ügyben több mint tíz személyt hallgatott ki a rendőrség, közülük ketten olyanok, akik a lőszerből már nagyobb mennyiséget birtokoltak. A  kihallgatott személyek közül többeket nem mint elkövetőket hallgattak ki, hanem mint olyanokat, akik ezzel a különleges áruval találkozhattak - mondta Bencze József, országos rendőrfőkapitány. 

A lőszerekre a főváros IX. kerületében, egy lápos, elhagyatott részén bukkant rá a rendőrség. Úgy vélte, nagyjából ezen az említett szakaszon szedhették le a vonatról a lőszerszállítmányt.

Arra a kérdésre, kiderült-e a kihallgatás során, hogy az elkövetők milyen szándékkal lopták el a lőszereket, Bencze József azt mondta: még nem tart ott a nyomozás, hogy erre a kérdésre konkrét választ lehessen adni. Arról azonban már beszélt a rendőrfőkapitány, hogy felmerül annak gyanúja, hogy a szigorú biztonsági követelmények - amelyek a lőszerre mint különleges árura vonatkoznak - a szállítás során sérültek, ezért a rendőrség azt is vizsgálja, hogy a szabályokat kik, milyen mértékben, szándékosan vagy gondatlanul sértették-e meg.

Az országos rendőrfőkapitány szerint a megdézsmált lőszerszállítmányból olyanokhoz is kerülhetett lőszer, akik magában a lopásban nem vettek rész, ám az említett területen megtalálták ezeket. Aki talált lőszereket, az adja le a rendőrségnek - mondta a főkapitány. 

A rendőrség folytatja a még meg nem talált lőszerek felkutatását - mondta Bencze József.


Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!