Belföld

2012.05.30. 15:50

Megújul a duzzasztó Szentgotthárdnál

Több mint 300 millió forintos beruházással, európai uniós pénzből és magyar állami források felhasználásával felújítják a duzzasztót a Rábán Szentgotthárdnál - közölte a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI érdeklődésére szerdán.

MTI

Nádor István elmondta, a magyar és osztrák együttműködés keretében 2013 márciusáig megvalósuló OPENWEHR projekt építési munkálatai ezen a héten kezdődnek. A beruházás legfőbb célja a határon átnyúló átjárhatóság biztosítása a Rába folyó egész vízgyűjtőjén, ennek részeként közös árvízvédelmi feladatok megoldása, valamint az ökológiai állapot javítása.

A magyar projektrész keretein belül megújul a szentgotthárdi duzzasztó, hallépcső épül, továbbá kialakítanak egy csónakcsúszdát, amely reményeik szerint a vízi turizmus fellendülését is eredményezi a Rábán - fűzte hozzá a vízügyi igazgató.

A projekt során a folyó burgenlandi és stájerországi szakaszán is hallépcsőket építenek ki, revitalizálják a holtágat a hohenburgi erőmű területén, valamint a neumarkti erőművet is átépítik - közölte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!