Belföld

2010.10.13. 11:51

Megújult a büki egészségház

Szerdán délelőtt ünnepélyesen felavatták az uniós támogatással felújított büki egészségházat. Ezzel lényegesen javulnak a városban az egészségügyi alapellátás feltételei.

Tersztyánszky Krisztina

Az egészségház a nyolcvanas évek végén épült, a mai igényeknek már nem felelt meg. Az épület felújítását  2008-ban elkezdte az önkormányzat a bejárat és a belső terek komplex akadálymentesítésével, parkolók kialakításával. Ugyanebben az évben sikeres pályázatot nyújtottak be a Nyugat-dunántúli Operatív program keretében  külső rekonstrukcióra. Az önkormányzati önrésszel együtt összesen több mint huszonnégy és félmillió forintos beruházás valósult meg.

A kivitelezés a nyár elején kezdődött. Az épület homlokzatát hőszigeteléssel látták el, a nyílászárókat pedig korszerűbbekre cserélték, így hosszú távon költséghatékonyabb lesz az intézmény üzemeltetése. A projekt legfőbb célja az volt, hogy a korábbi funkciók változatlanul hagyása mellett javítsák az ellátás feltételeit.

A komplex egészségügyi alapellátás keretében immár akadálymentes, korszerű épületben vehetik igénybe a betegek a felnőtt és gyermek családorvosi rendelőket, a fogorvosi rendelőt, a védőnői és vérvételi szobákat. Ez az ide látogató turisták komfortérzetét is javítja.

Az önkormányzat a felújítással párhuzamosan önköltségből az épület tetőterét is felújította, ahol lakások kapnak helyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!