Belföld

2011.05.15. 11:39

Mesterházy: elkezdődött az MSZP megújítása

Mesterházy Attila szerint az elmúlt egy évben sikerült stabilizálni az MSZP helyzetét, a párt megújítását pedig elkezdték. A szocialista párt elnöke a weboldalára vasárnap felkerült írásában azt hangsúlyozza: nem engedi, hogy munkájuk háttérbe szoruljon a reflektorfényért folytatott küzdelem miatt.

MTI

Mesterházy Attila írásában nyugalomra int, hangsúlyozva, hogy az MSZP-ben a kormányzásra való felkészülés mellett szabályaik betartására és fair viselkedésre van szükség, mert így bizonyíthatják, hogy méltók a választói bizalomra.

Emlékeztet arra, hogy amikor tavaly nyáron megpályázta a pártelnöki posztot, elsősorban munkát ígért, hiszen a következményeiben az 1990-eshez hasonló választási vereség után újjá kellett építeni a pártot, és ma is ez a feladat.

A pártelnök szerint az MSZP helyzetének stabilizálása megtörtént, megújítása pedig folyamatban van. Megkezdődött a párt elvi-ideológiai és közpolitikai programjának, nemzetközi kapcsolatainak megújítása, új a képzési rendszer, részországgyűléseket rendeztek, a szocialista politikusok az idén minden választókerületbe elmennek - sorolja.

"Egyszóval: dolgozunk. Nem fogom megengedni, hogy sokunk kemény munkája háttérbe szoruljon a reflektorfényért folytatott küzdelem miatt" - írja Mesterházy Attila, megjegyezve, hogy ettől a munkától függ az MSZP és nem kis részben Magyarország jövője is.

A szocialisták szerdán több mint kilenc órán át tartó frakcióülésen vitatták meg Gyurcsány Ferenc kezdeményezéseit és az MSZP megújításának lehetséges irányait. Az ülés után Mesterházy Attila bejelentette: vitasorozatot kezdenek arról, hogyan lehet alkalmassá tenni az MSZP-t arra, hogy alternatívát kínáljon azoknak, akik csalódtak a kormányzati politikában. A képviselőcsoport minden tagja vállalta, hogy a vita eredményeként kialakuló többségi álláspontot elfogadja. "Én pedig azt a vállalást tettem, hogy ha valaki mégsem így gondolná majd a vita lezárulta után, akkor a többség véleményének érvényt fogok szerezni" - mondta a pártelnök szerdán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!