Belföld

2012.03.22. 08:53

Mi lesz a Malév egykori gépeivel?

A Transzaero orosz légitársaság szeretné lízingelni a Malév által korábban használt repülőgépeket - értesült a Vedomosztyi című orosz napilap.

MTI

A Transzaero képviselője azt közölte szerdán a lappal, hogy a szerződés aláírás előtt áll, az ILFC (International Lease Finance Corporation) céggel, a szándéknyilatkozatot már szignálták.

A lap által megkérdezett szakértők szerint az orosz légitársaság a piaci árnál olcsóbban juthat hozzá a repülőgépekhez.

Alekszej Szinyickij, az Aviatranszportnoje Obozrenyije című légiközlekedési szaklap főszerkesztője úgy véli, hogy az ILFC aligha számított a Malév csődjére, a repülőgépek kihasználatlansága viszont veszteségeket okoz neki. Általában egy havi lízing a repülőgépértékének egy százalékába kerül. A Transzaero évi 18 millió dollárt fizethet a gépek bérbevételéért.

Oleg Pantyelejev, az Aviaporta elemzője szerint a terjeszkedő Transzaeronak nagy szerencséje lesz, ha a jó állapotban lévő Boeingeket vonzó áron megszerezheti, mert ezekre a repülőgépekre jelenleg nagy a kereslet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!