Belföld

2011.06.22. 16:20

Molnár Csaba: strukturális változásokra van szüksége az MSZP-nek

Mélyreható átalakulásra, strukturális változásokra van szüksége a szocialista pártnak - jelentette ki Molnár Csaba, az MSZP Demokratikus Koalíció Platformjának ügyvezető alelnöke szerdán Szegeden.

MTI

A Fidesz támogatottsága folyamatosan kopik, a kormánypártot az elmúlt évben egymillió szavazó hagyta el, az MSZP ennek ellenére nem tudta érdemben növelni bázisát - mondta a politikus a platform szegedi csoportjának fóruma előtt tartott sajtótájékoztatóján.
   
Magyarország egyre kevésbé választja a Fideszt, de odáig még nem jutott el, hogy az MSZP-re voksoljon – fogalmazott a politikus.
   
A Demokratikus Koalíció Platform azért kezdeményezte a szerdán indult, és jövő hét keddig tartó pártszavazást, hogy elindítsa az MSZP átalakulását, amely nyomán a párt erős, demokratikusan működő, erkölcsös szervezetté válhat - közölte Molnár Csaba.
   
A hat kérdésből három azt célozza, hogy eltávolítsa a korrupt, tisztátalan párt igaztalanul az MSZP-re ragasztott bélyegét. A kérdések másik fele az MSZP demokratikusabbá válására mutat, elfogadásuk esetén a fontos döntéseket nem delegált küldöttek, hanem közvetlenül a tagság hozná meg, s a vezető tisztségviselőket is ők választanák - tudatta az alelnök.
   
Molnár Csaba szerint a szocialista párt átalakítására 2011-12-ben van lehetőség, közvetlenül a választási kampány előtt már nem lehet megtenni.
   
Az alelnök fontosnak tartja azt a kongresszusi döntést, amely a pártszavazáson felvetett témákban elindította az alapszabály módosítás előkészítését. Ez rácáfolt azokra a korábban hallott véleményekre, melyek szerint a feltett kérdések nem az MSZP valós problémáival foglalkoznak - tette hozzá.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!