Belföld

2011.10.05. 07:44

MSZP: hazugság az egészségügy megmentésének ígérete

A kormány 80 milliárd forintos megszorítást tervez 2012-re a gyógyszer-, valamint a táppénzkasszában - közölte szerdán az MSZP, amely szerint az egészségügy megmentéséről, stratégiai ágazatként való kezeléséről szóló fideszes ígéretek csupán a "választási győzelem érdekében kimondott hazug szavak" voltak.

MTI

Kovács Tibor, a parlament egészségügyi bizottságának szocialista tagja közleményében azt írta, "a potyogó vakolatú várótermekhez, maratoni hosszúságú várólistákhoz, fejlett országokban elképzelhetetlen eszköztelenséghez szokott közembernek jövőre is fájhat a feje, ha egészségügyi nyavalyája miatt a hazai ellátórendszer szolgáltatásainak igénybevételére kényszerül: a 2012-es költségvetés egészségügyi fejezete finoman szólva sem a szektor beígért megmentéséről szól".

A kormány 80 milliárd forintos megszorítást tervez 2012-re a gyógyszer-, valamint a táppénzkasszában - folytatja az ellenzéki képviselő, aki szerint "e bűnös felelőtlenség azt eredményezi, hogy nem lesz pénz annak a több mint 100 mentőautónak a cseréjére, amelybe már ma is csak hálni jár a lélek"; nem lesz pénz a tömeges elvándorlásra készülő egészségügyi dolgozók beígért bérrendezésére, de még a bérkompenzációra sem. A gyógyszerkassza megrövidítése miatt több tízmilliárd forinttal többet fizethetünk orvosságainkért - tette hozzá.

A 2012-es költségvetés egészségügyi fejezetének megmentéséhez még nincs késő - vélik a szocialisták, akik felszólítják a kormányt, hogy ne a betegekkel itassa meg a "gazdagokat támogató, bűnös és felelőtlen" gazdaságpolitikájának levét, fogadja el, hogy "az igazságtalan, egykulcsos adórendszerre épülő matolcsyzmus megbukott" és fogadja el az MSZP adójavaslatait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!