Belföld

2012.04.28. 13:01

MSZP: új, progresszív gazdaságpolitika kell!

Az MSZP a "rablógazdálkodás" felhagyására és egy új, progresszív gazdaságpolitika kidolgozására szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt.

MTI


Józsa István, az ellenzéki párt gazdasági ügyekért felelős frakcióvezető-helyettese szombati sajtótájékoztatóján aggodalmának adott hangot a hazai gazdaság helyzete miatt. Mint mondta, a 2010-es hitelszerződés feltételeit és a mostani hiteltárgyalások kezdeti feltételeit összehasonlítva azt látja, hogy romlott az ország helyzete.    

A Széll Kálmán Terv 2.0-át további pénzbeszedésnek nevezte, kiemelve, hogy igazságtalannak tartja a tervezett adókat.    
A frakcióvezető-helyettes szólt arról is: el kell térni a Fidesz-kormány gazdaságpolitikájától, amely szavai szerint "megfojtja" a gazdaságot, stagnálást és újabb adókat hozott, a gazdaságot pedig "valósággal kiszárította". "Olyan az ország gazdasága, mint egy sivatag: olcsó pénzre, frissítő forrásokra van szükség" - fogalmazott Józsa István, megjegyezve, hogy ehhez érdemes lenne lecserélni a kormányfő "jobbkezét", Matolcsy György nemzetgazdasági minisztert.     A szocialista politikus úgy vélte: könnyíteni kell a munkára rakódó terheken, lehetővé kell tenni, hogy a vállalkozások megtarthassák a munkaerőt, olcsóbbá kell tenni a hitelezést, valamint a gazdaság és az állam működését.    

Az MSZP arra szólította fel a miniszterelnököt, hogy ne akarjon több pénzt elvonni az emberektől, dolgozzon ki előremutató gazdaságpolitikát és "ne tétlenül várja az IMF-tárgyalások kezdetét".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!