Belföld

2010.01.23. 21:29

MTV-segélykoncert Haiti megsegítésére: sztárok gyűjtöttek adományokat

Az MTV amerikai könnyűzenei televíziós csatorna adománygyűjtő segélykoncertet rendezett a haiti földrengés áldozatainak megsegítésére. A kétórás műsorában a zenei élet, a filmművészet, a sport és a politikai élet számos kiemelkedő egyénisége fellépett vagy adománygyűjtő telefonbeszélgetéseket folytatott Los Angelesben, New Yorkban és Londonban

MTI

Komor arcú hírességek és gyászos dallamokat játszó zenészek adták meg a földrengés sújtotta Haiti megsegítésére péntek éjszaka rendezett nemzetközi adománygyűjtő műsor alaphangját, de a gála a karibi ország új életre keltését célzó reményteli felhívással ért véget.

Az MTV zenei csatorna által szervezett kétórás műsorban a zenei élet, a filmművészet, a sport és a politikai élet mintegy 130 kiemelkedő egyénisége vett részt. A műsor elején egyetlen szó sem hangzott el, hanem megrázó vagy éppen megindító felvételeket mutattak a természeti csapás okozta szörnyű pusztításról, majd Alicia Keys énekesnő az ország megsegítésére hívott fel.

George Clooney színész, az adománygyűjtő műsor egyik szervező-műsorvezetője azt hangsúlyozta: "a haiti népnek szüksége van a segítségünkre. Tudniuk kell, hogy nincsenek egyedül, tudniuk kell, hogy továbbra is törődünk (velük)".

 A műsoron végigvonuló kétségbeesett segélyfelhívások hangnemével szakítva Wyclef Jean haiti származású énekes a végén arra hívott fel, hogy elég a búslakodásból, építsék újjá Haitit.

Az adományokat telefonon, SMS-ben, a Facebook és a MySpace internetes közösségi portálokon is el lehetett juttatni. A telefonhívásokat mások mellett Mel Gibson, Reese Witherspoon és Julia Roberts fogadta. Az adományokat a Haitit támogató öt segélyszervezetnek juttatják el. Szombattól pedig 99 centért az egyes fellépők dalai is letölthetők az iTunes segítségével, és az abból befolyt összeg is a segélyszervezetekhez kerül.

 A program több helyszínről jelentkezett, New Yorkban Wyclef Jean, Los Angelesben George Clooney, Haitin a CNN riportere, Anderson Cooper, Londonban Madonna vezette az adást.

 A segélyműsort az összes nagy amerikai televíziós csatorna, valamint a YouTube, a MySpace és az AOL közösségi portál élőben sugározta, a haitiak a Radio One Haiti rádióállomást hallgatva követhették figyelemmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!