Belföld

2010.06.16. 15:35

Mutyi és haverok: az LMP szerint trükköző pártkatona a Fidesz ÁSZ-jelöltje

A Lehet Más a Politika felháborítónak tartja, hogy a kormány olyan jelöltet állít az Állami Számvevőszék (ÁSZ) élére, aki "kreatív könyveléssel" maga is súlyos milliókkal károsította meg az adófizetőket.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az LMP felszólítja a kormányt, hogy vegye komolyan a miniszterelnök által meghirdetett, "nihilizmus és cinizmus" elleni harcot és alaposan fontolja meg Domokos László kinevezését.

Az LMP parlamenti frakciójának szerdai közleménye felidézi, hogy a sajtóban napvilágra került több olyan információ, melyek szerint Domokos László sem képviselőként, sem megyei vezetőként "nem gazdálkodott felelősen". Szarvasi egyéni képviselőként "legalábbis sajátosan értelmezte" a lakhatási támogatás igénybevételének lehetőségét - ismertetik. Domokos Lászlónak, vagyonbevallása szerint, Budapesten és a Szarvashoz közeli Békéscsabán is több ingatlana van, a havi kétmillió forintos megyei közgyűlési elnöki fizetése mellett havi másfél millió forint jutalmat is megszavazott magának. A Békés megyei közgyűlés elnökeként részt vett azokban a "kétes kötvénykibocsátásokban", melyeket az ÁSZ vizsgálata jogsértőnek talált.
 
A Fidesz "a cinizmus iskolapéldáját" mutatta azzal, hogy még az ÁSZ-vezetők jelölését elvégző eseti bizottság felállása előtt megnevezte jelöltjét - hangsúlyozza a párt.

Az LMP elfogadhatatlannak tartja azt is, hogy az egyik legfontosabb független intézmény vezetőjének személyéről döntő bizottság ülései nem nyilvánosak.

Az LMP szerint az ÁSZ vezetői posztját olyan pártoktól független, nagy szakmai tekintéllyel bíró személyre kell bízni, aki képes az állami vagyongazdálkodás legfőbb őrének szerepét betölteni. A vagyongazdálkodási törvény átalakításával, a nyilvános ellenőrzés lehetőségének drasztikus csökkentésével és most, egy "trükköző pártkatona" elnöki kinevezésével a Fidesz-KDNP kormány letért a bizalom és az átláthatóság útjáról és "a mutyik és haverok" világát választotta.

OLDALTÖRÉS: A Fidesz kiáll Domokos László mellett

 

 

 

A Fidesz kiáll Domokos László mellett

A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja kiáll Domokos László országgyűlési képviselő mellett.

A frakció sajtóosztálya ezt arra reagálva közölte az MTI-vel, hogy szerdán az LMP felszólította a kormányt, vegye komolyan a miniszterelnök által meghirdetett, "nihilizmus és cinizmus" elleni harcot és alaposan fontolja meg Domokos László kinevezését az Állami Számvevőszék (ÁSZ) élére.

Az LMP parlamenti frakciójának szerdai közleménye felidézte, hogy a sajtóban napvilágra került több olyan információ, melyek szerint Domokos László sem képviselőként, sem megyei vezetőként "nem gazdálkodott felelősen". Szarvasi egyéni képviselőként "legalábbis sajátosan értelmezte" a lakhatási támogatás igénybevételének lehetőségét - ismertették. Domokos Lászlónak, vagyonbevallása szerint, Budapesten és a Szarvashoz közeli Békéscsabán is több ingatlana van, a havi kétmillió forintos megyei közgyűlési elnöki fizetése mellett havi másfél millió forint jutalmat is megszavazott magának. A Békés megyei közgyűlés elnökeként részt vett azokban a "kétes kötvénykibocsátásokban", melyeket az ÁSZ vizsgálata jogsértőnek talált.
 
Mint a Fidesz közleményében ismertette, Domokos László állandó lakóhelye nem az egyéni választókörzetében, a szarvasi székhelyű, Békés megye 5. számú választókerületben található, ezért a képviselőt megilleti az 1990 évi LVI., az országgyűlési képviselők javadalmazásáról szóló törvény szerinti lakhatási támogatás. 

Hangsúlyozták, hogy a képviselő az őt megillető támogatást a törvényben meghatározottak szerint használta fel. A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja ezért kiáll Domokos László országgyűlési képviselő mellett - olvasható a közleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!