Belföld

2010.07.31. 07:00

Nagy forgalom várható az utakon

Az elmúlt 24 órában összesen 161 közúti közlekedési baleset történt az utakon, ebből egy halálos kimenetelű volt, 25 súlyos, 37 pedig könnyű sérüléssel végződött - közölte a rendőrség a honlapján szombaton reggel.

MTI

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy szombaton erős forgalomra lehet számítani az M3-as autópályán a Formula-1 Magyar Nagydíj időmérő edzésére látogatók nagy száma miatt.
   
A határátkelőhelyeken várakozások alakulhatnak ki mind a kimenő, mind a bejövő forgalomban szombaton is a Formula-1, valamint a nyári idegenforgalmi szezon és a hazautazó vendégmunkások miatt.
   
Elsősorban a záhonyi határátkelőnél befelé, továbbá Letenyénél kifelé, Röszkénél pedig mindkét irányban torlódást jeleznek előre.
   
A záhonyi forgalom elkerülésére Barabás és Lónya határátkelőt javasolják.
    Letenyénél a várakozás elkerülése érdekében az autósoknak érdemes igénybe venniük a 7-es úton lévő régi közúti határátkelőhelyet az autópálya határátkelő helyett.
   
A szerb határon a tiszaszigeti átkelő felé lehet kerülni. Amennyiben a várakozási idő a röszkei határátkelőn több órás lenne, a rendőrség a forgalmat az M5-ös autópályáról a kisszéksósi lehajtónál ideiglenesen letereli a tompai határátkelőhely irányába.
   
A rendőrség arra is felhívja az autósok figyelmét, hogy a nyári hétvégéken fokozottan ellenőrzi a közlekedők sebességét. Az autóbuszok ellenőrzése a TISPOL európai akció keretében július 31-ig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!