Belföld

2011.07.12. 16:28

Nemzetközi szervezetek is aggódnak a magyar közmédiáért

Brüsszel - Mély aggodalmát fejezte ki két nemzetközi újságíró-szervezet kedden kiadott közös közleményében a magyar közmédiában indult "elbocsátási hullám" miatt.

MTI

Az Európai Újságíró-szövetség (EFJ) és a Dél- és Kelet-európai Médiaszervezet (SEEMO) az MTI brüsszeli irodájához is eljuttatott közleményben - Arne König EFJ-elnököt idézve - azt írta: különösen aggasztja őket az érintett munkahelyek száma, továbbá "az a gyanú, hogy egyes elbocsátások politikai motivációjúak lehetnek".

A múlt héten a Magyar Rádió, az MTV, a Duna TV és az MTI alkalmazottai közül összesen több mint 570-nek mondtak fel - áll a közleményben, amely szerint "ősszel további több száz elbocsátás várható".

A két szervezet (amelyek közül az EFJ harmincnál több országban mintegy 250 ezer újságírót képvisel) amiatt is aggódik, hogy az érintett újságírók többsége 50 évesnél idősebb - derül ki a közleményből. Ez szerintük tapasztalat és szakértelem szempontjából is veszteségeket okozhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!