Belföld

2012.06.27. 03:20

Oktatási tornaóra

Olyan volt a keddi kormányszóvivői tájékoztató, mint egy zsúfolt tornaóra.

Szabó Zoltán

Több sportág is odakerült, az eredményeket pedig érthető módon egész másképp ítélik meg a „hazai” pálya játékosai, mint az ellenfelek. Várható volt, amit Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár kijelentett: a kormány nem vizsgálja felül a Nemzeti alaptantervet annak nyomán, hogy zsidó szervezetek szeretnék, ha Nyirő Józsefet, Sinka Istvánt, Szabó Dezsőt és Wass Albertet mellőznék az alaptantervből. Hogy is tehetnék, hiszen a házelnök például azt írta Wieselnek válaszlevelében, hogy Nyirő nem volt fasiszta és antiszemita.

Hatalom és ellenzék nyilván elvitatkozik azon is, hogy a bukás beismerése-e Hoffmann bejelentése, miszerint ötezerrel, 34-ről 39 ezerre emelkedik a teljes állami ösztöndíjjal tanuló hallgatók száma. A tény örömteli, ami azt kiváltotta, annál kevésbé, vallja az ellenzék. A mindennapos kötelező testnevelés bevezetése egyelőre nem váltott ki zajos vitát. Nem kétséges, valóban ütésállóbb fiatalok kellenek. Azok, akiket az említett írók tanulása után levezetésképpen meghajtanak a tesiórán, tán jobban állják majd a harcot a teljes öszöndíjas helyekért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!