Belföld

2012.03.29. 18:19

Orbán: a köztársasági elnök személye sérthetetlen

A magyar alaptörvény szerint a köztársasági elnök személye sérthetetlen, én pedig ehhez tartom magam - nyilatkozta Orbán Viktor kormányfő a Petőfi Népének a Semmelweisz Egyetem doktori tanácsának csütörtöki döntését követően, de még a szenátus döntését megelőzően.

MTI

A Bács-Kiskun megyei lap online portálján, a baon.hu oldalon megjelent interjúban a kormányfő arra a kérdésre válaszolva hangsúlyozta ezt, amely azt tudakolta: szerinte le kellene-e mondania posztjáról Schmitt Pálnak.

A miniszterelnök a köztársasági elnök személyének sérthetetlenségéről szólva azt is megemlítette: annak tudatában mondja, amit mond, hogy ő már a negyedik köztársasági elnökkel dolgozik együtt.

Orbán Viktor Kecskeméten, a Mercedes gyár avatása előtt adott interjút a lapnak.

A Semmelweis Egyetem doktori tanácsa csütörtök délelőtt döntött úgy, hogy indokoltnak tartja és indítványozza az egyetem szenátusának Schmitt Pál államfő 1992-ben megszerzett kisdoktori címének visszavonását. Tulassay Tivadat, az egyetem rektora az esti órákban jelentette be a szenátus döntését, amely szerint visszavonják a köztársasági elnök 1992-ben megszerzett kisdoktori címét. Mint mondta, az egykori kisdoktori tudományos munka nem felelt meg a szakmai, etikai kritériumoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!