Belföld

2010.07.08. 16:28

Őrizetbe vették a siófoki rendőr bántalmazóit

Két ember őrizetbe vétele mellett indult nyomozás egy siófoki, csütörtök hajnali eset miatt, amelynek során öt ember provokált, majd bántalmazott egy társaival szabadidejét töltő rendőrt - tájékoztatta Bíró Gábor, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense csütörtökön az MTI-t.

MTI

Csütörtök hajnalban, két és három óra között Siófokon, a Petőfi sétányon lévő egyik szórakozóhely előtt történt az incidens, amelynek során az öt fős társaság provokálta a két társával civilként szórakozó 24 éves rendőr őrmestert. Miután a provokációt nem hagyták abba, az őrmester szolgálati igazolványát felmutatva szolgálatba helyezte magát, de ez sem vezetett eredményre.

Amikor az őrmester megpróbálta értesíteni a siófoki rendőrkapitányságot, a kötekedő társaságból négyen rátámadtak. Ekkor - az elsődleges vizsgálatok szerint - 8 napon belül gyógyuló szem- és arcsérüléseket szenvedett, valamint a mellette levő két társa is könnyebben megsérült.

Végül más értesítette az ügyeletes rendőröket, akiknek megérkezésekor a kötekedő társaságból ketten elszaladtak, de a csapat többi tagját - egy 19, egy 20 és egy 22 éves budapesti fiatalembert - elfogták, majd előállították. Az ügyben a Kaposvári Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást, és két ember őrizetbe vétele mellett megkezdte a tanúk és a gyanúsítottak kihallgatását. Az ilyen bűncselekményekért 2-8 évig terjedő szabadságvesztés lehet a büntetés - hangsúlyozta a sajtófelelős.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!