Belföld

2009.09.15. 15:17

Őszödtől bepörögve: csütörtökön hirdetnek ítéletet az MTV-ostrom ügyében

Budapest - Hat vádlott ügyében csütörtökön ítéletet hirdetnek - közölte a Magyar Televízió (MTV) budapesti székházának három évvel ezelőtti ostroma miatt indult büntetőeljárás keddi tárgyalásán a Pesti Központi Kerületi Bíróság eljáró bírája.

MTI

Tavaly decemberben már öt embert felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtott a bíróság közérdekű üzem működésének megzavarása és más bűncselekmények miatt. Azok a döntések jogerőre emelkedtek, mert a vád és a védelem egyaránt tudomásul vette az első fokú határozatot. 
    
A keddi tárgyaláson másik hat vádlott ügyében zárult le a bizonyítási eljárás és hangzottak el a perbeszédek, az ő vonatkozásukban hirdet első fokú ítéletet a bíróság csütörtökön.
    
Az ügyész vádbeszéde szerint mind a hat vádlott esetében megállapítható a közérdekű üzem - ez esetben az MTV - működésének megzavarása, továbbá a vádlottak egy részénél a felfegyverkezve, csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak, másoknál pedig a lopás.
    
A védők perbeszédükben vitatták, hogy az MTV közérdekű üzem, továbbá Gyurcsány Ferenc akkori kormányfő őszödi beszédének nyilvánosságra kerülésére célozva arról beszéltek, hogy a vádbeli cselekmények idején a társadalmi normák a vádlottaktól függetlenül megkérdőjeleződtek.
    
Az összesen 40 vádlottból még csaknem 30 ügyében tovább folyik az első fokú büntetőper a Pesti Központi Kerületi Bíróságon az MTV-székház ostroma miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!