Belföld

2012.04.03. 08:01

Pálinkás: sem ok, sem kapacitás nincs a doktori címek teljes felülvizsgálatára

"Akinek egy címmel vagy egy személlyel kapcsolatban konkrét gyanúja van, forduljon a címet kiadó egyetemhez, biztos vagyok benne, hogy meg fogják vizsgálni az ügyet. Immár precedens is van rá" – mondta Pálinkás József a Népszabadságnak.

MTI

Sem ok, sem kapacitás nincs az egyetemi doktori címek teljes felülvizsgálatára – erről Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke nyilatkozott a Népszabadságnak.

A lap keddi számában az elnök hozzátette: már csak azért sem, mert a legjobb meggyőződése szerint legfeljebb a disszertációk kicsiny töredékénél lehetnek a most feltárthoz hasonló hiányosságok, és személyes véleménye szerint inkább az „ideológiához közeli” tudományterületeken.

Pálinkás József hangsúlyozta: ő maga az Atommagkutató Intézetben 1977 és 1993 között egyetlen olyan esettel sem találkozott, amikor valaki érdemtelenül, más eredményét a sajátjaként feltüntetve próbált tudományos fokozatot szerezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!