Belföld

2012.09.05. 12:38

Paralimpia - Minden úszónk továbbjutott az esti döntőbe, két vívó a nyolc között

A szerdán érdekelt hat magyar úszóból valamennyien továbbjutottak az esti döntőbe a londoni paralimpián.

MTI

Az eddig egy aranyat (100 pillangó) és egy ezüstöt (400 gyors) szerzett Sors Tamás (S9-es kategória) futamában második lett 50 gyorson, ez összesítésben a 8. időt jelenti a fináléban. Nála is jobbnak bizonyult ugyanitt Tóth Tamás, aki megnyerte előfutamát, összesítésben pedig a második eredményt érte el, míg Meilinger Csaba harmadik lett futamában, összesítésben pedig a hetedik.
Csúri Ferenc (SM8) harmadik helye a végelszámolásban a hetedik pozíciót jelentette 200 vegyesen, míg az SB5 kategóriában a 100 mell selejtezőjében Ráczkó Gitta negyedik, Illés Fanni pedig ötödik lett, és a 6., illetve 8. idővel került döntőbe.
    
A vívócsarnokban öt magyar párbajtőröző szerepelt. A kedden tőrben ezüstérmes Dani Gyöngyi (B, azaz felállni képtelenek kategóriájában) egy győzelemmel és négy vereséggel nem jutott tovább a csoportkörből, mint ahogy a 2/2-es mérleggel záró Juhász Tamás (A kategóriában, azaz felállni képesek között) sem. Utóbbiaknál Mató Gyula 2/2-vel fejezte be a csoportközdelmeket, majd a nyolcaddöntőben 15-9-re kikapott a francia Romain Noble-tól, és kiesett.
Negyeddöntőbe jutott ugyanakkor a keddi tőr bronzmérkőzés két magyar résztvevője A kategóriában: a harmadik helyezett Krajnyák Zsuzsa 3/2-t, Juhász Veronika pedig 3/1-et vívott, előbbire az orosz Julija Jefimova, míg utóbbira a kínai Vu Pej-li (Wu Baili) vár a nyolc között.
Erőemelésben a kétfős magyar csapatból a Pekingben hetedik Sas Sándor (100 kg) három rontott gyakorlattal helyezetlenül zárt, a 2004-ben bronzérmes Szávai Csaba (+100) - aki 54 évével a magyar küldöttség korelnöke - pedig az esti programban szerepel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!