Belföld

2012.01.13. 11:07

Péntek 13 - Mit jelent ez a nap az embereknek? (videó)

Péntek 13-a különös nap az emberek életében. Van, akinek szerencsét hoz, mások babonából rettegnek tőle.

Nánási Regina

Péntek 13-tól való félelem vallási alapokon nyugszik. Az utolsó vacsorán tizánhárman ültek az asztalnál, Jézust pedig pénteken feszítették keresztre. Kifejezetten a gonosz számának tartják a 13-ast.

A 13-as szám az egészen világon hatással van az emberekre, például Amerikában nincs 13. emelet az épületekben, a F1-ben és a legtöbb technikai sportban nincs 13-as számú versenyjármű. A magyar babona szerint nem szabad 13 embernek ülnie egy asztalnál, mert valaki közülük hamarosan meg fog halni. Vannak, akik annyira félnek a péntek 13-tól, hogy ezen a napon bezárkóznak a lakásba, és nem csinálnak semmit, csak várják a szörnyű nap végét.

Mások viszont kifejezetten pozitív hatásúnak tartják ezt a napot. Ilyenkor állítólag még a fekete macska is szerencsét hoz, és péntek 13-án sokkal többen lottóznak, vagy próbálnak ki valamilyen szerencsejátékot.

Veszprém utcáit járva arra voltunk kíváncsiak, az emberek hisznek-e a babonákban, jelentőséget tulajdonítanak-e péntek 13-nak akár pozitív, akár negatív értelemben.

Nézze meg a videót!

 

Minden csak hozzáállás kérdése. Ha pozitívan gondolunk péntek 13-ra, és nem azt lessük, mikor történik velünk valami baj, biztos jó napunk lesz!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!