Belföld

2012.02.15. 10:35

Péntekig lehet jelentkezni a középiskolákba

Pénteken lejár a jelentkezési határidő a középfokú felvételi eljárásban - hívta fel a figyelmet az Oktatási Hivatal szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében.

MTI

A hivatal tájékoztatása szerint az általános iskolai tanulóknak február 17-éig kell benyújtaniuk jelentkezésüket a nappali tagozatos középfokú iskolákba. Az eljárásban részt vesznek a 8. évfolyamot befejező tanulók közül a gimnázium, illetve a szakközépiskola 9. évfolyamára jelentkezők (beleértve a nyelvi előkészítő 9. évfolyamát), továbbá a szakiskola 9. évfolyamára jelentkezők (beleértve az "előrehozott" szakképzésbe becsatlakozókat) és az 1 éves, szakképzést előkészítő oktatásba becsatlakozók is.

Részt vesznek továbbá az eljárásban azok a 8. évfolyamot be nem fejezett, de még tanköteles korú tanulók, akik nappali rendszerű szakiskolai felzárkóztató oktatásra, vagy a szakképzésbe történő bekapcsolódáshoz szükséges elméleti és gyakorlati tudáselemek megszerzésére jelentkeznek, valamint a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumi osztályokba jelentkezők.

A hivatal kitér arra is, hogy a jelentkezési lapokat és a tanulói adatlapot a 8. évfolyamot most végző jelentkezők az általános iskolájukon keresztül térítésmentesen megkapták. A kitöltött dokumentumokat az általános iskolában kell leadniuk, majd a formai és tartalmi ellenőrzés után az általános iskola összegyűjtve továbbítja azokat.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumi jelentkezés esetében is csak a központi nyomtatványok használhatók, ezeket azonban kitöltés után nem kell hitelesíttetni a tanuló általános iskolájával. A jogszabályi előírások lehetővé teszik, hogy a gimnázium 9. évfolyamánál alacsonyabb évfolyamára jelentkezők a jelentkezési lapjukat közvetlenül a megjelölt gimnázium(ok)ba, míg a tanulói adatlapot közvetlenül a Felvételi Központba küldjék.

A középfokú felvételi eljárással kapcsolatos minden információ és letölthető dokumentum megtalálható az Oktatási Hivatal honlapján a Közoktatás/Középfokú beiskolázás/Aktuális beiskolázási időszak (2011/2012. tanév) cím alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!