Belföld

2012.09.27. 06:34

Politikai harakiri?

Rogán Antal fideszes frakcióvezető szerint a szocialista kormány és az MSZP tökéletesen tisztában volt a 2008-as IMF-megállapodás súlyos következményeivel, azzal, hogy megszorítások lesznek.

Horváth-Balogh Attila

Veszélyes mondat ez, mert ilyen alapon akár az is következhet belőle, hogy a devizahitelt felvevő állampolgárok (akiknek most segítő kezet nyújt a kormány, a társadalmi szolidaritás alapján szerintem nagyon helyesen) szintén jól tudták, mi történik hamarosan az árfolyamokkal, s hogy például a 6 millió forintos jenhitel mára közel a duplájára nő. Én kételkedem benne, hogy épeszű ember belement volna bármilyen hitelszerződésbe is, ha tudja, hogy rövidesen ilyen következményekkel kell számolnia. Ennélfogva bár sok minden a 2008-ban regnáló kormány első embere, Gyurcsány Ferenc fejére olvasható, az talán mégsem feltételezhető róla, hogy két évvel az országgyűlési választások előtt pénzügyminiszterével, Veres Jánossal szándékosan köttetett volna olyan megállapodást az IMF-fel, amivel kapcsolatban nyilvánvaló volt már a megkötése pillanatában, hogy a belőle következő kényszerintézkedések rontják a párt választási esélyeit. A magam részéről ebben bízom most is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!