Belföld

2009.07.14. 15:11

Rendkívüli felmondással menesztették Tátrai Miklóst

Budapest - Oszkó Péter pénzügyminiszter rendkívüli felmondással megszünteti Tátrai Miklós, az MNV Zrt. igazgatójának megbizatását.

MTI

Erről a Pénzügyminisztérium kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t.

"A pénzügyminiszter döntését többek között azzal indokolta, hogy az MNV Zrt. törvény szerinti működéséhez szükséges szabályzatok, illetve a működéséről szóló beszámolók rendre késedelmesen, több esetben nem a jogszabályi előírásoknak megfelelő tartalommal készültek el" - áll a közleményben. 

Az indoklás részét képezte az is, hogy az MNV Zrt. Ellenőrző Bizottságának munkájához szükséges adatokat, információkat késedelmesen, vagy nem megfelelő tartalommal szolgáltatta, illetve az ellenőrzések befejezését is késleltette azzal, hogy jelentéseket csak több hónapos késéssel terjesztette a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elé. Ezzel akadályozta azt is, hogy az állami vagyonért felelős miniszter a tulajdonosi ellenőrző testület megállapításairól kellő időben értesüljön. 

A közlemény megállapítja azt is: az MNV Zrt. munkáját számos, megalapozott, sok esetben súlyos kritika érte a közigazgatás egyes szereplői, az Állami Számvevőszék, az országgyűlési biztosok részéről. 

Mivel Tátrai Miklós munkaviszonyát a pénzügyminiszter rendkívüli felmondással szüntette meg, ezért a jogszabályi előírások szerint számára végkielégítés nem fizethető. A távozó vezérigazgató utódlásáról a pénzügyminiszter a közeljövőben dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!