Belföld

2009.07.27. 08:32

Rendőrök ébresztették a lopott kocsiban alvó tolvajt

Szeged - A rendőrök ébresztették föl azt a szegedi hajléktalant, aki ellopott egy autót, furikázott vele, közben balesetet okozott, majd elaludt a járműben - tájékoztatta a rendőrség hétfőn az MTI-t.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a rendőrségi ügyeletre szombaton érkezett a bejelentés arról, hogy az egyik áruház parkolójából elloptak egy gépkocsit. A rendőrök a körözött járművet hétfőre virradóra találták meg. Amikor közelebb mentek, meglepődve látták, hogy az autóban egy férfi alszik. Felébresztették és igazoltatták a negyvenéves hajléktalant. 

A férfi azt mondta, hogy az áruház parkolójában sétálva talált egy kulcscsomót. Megnyomta a slusszkulcs gombját, mire a később hálóhelyéül szolgáló kocsi jelzett. Megörült a nem várt szerencsének, magához vette az autót és nyomban fel is kereste vele pár ismerősét. 

A látogatások során alkoholt is fogyasztott, így tolatás közben nekiment egy parkoló járműnek. Betétlapot nem hagyott hátra, nagy gázzal távozott a helyszínről. Vasárnap tovább használta a gépkocsit, majd megpihent, így találtak rá a rendőrök - közölte a hadnagy. A férfi ellen lopás miatt indult büntetőeljárás.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!