Belföld

2011.04.26. 16:48

Repülős Gizi most a Balatonnál bukott le

A Balaton-parton fogták el a napokban a Repülős Gizi néven ismertté vált veterán tolvajt; besurranásos lopás miatt indított eljárást ellene a Fonyódi Rendőrkapitányság.

MTI

A több mint ötven éve besurranásos lopásokat elkövető 85 éves asszony ezúttal Balatonbogláron bukott le. A múlt pénteken jelentették a Fonyódi Rendőrkapitányságon, hogy egy balatonboglári családi házba besurrant valaki az ott lakók figyelmetlenségét kihasználva, értékek után kutatott, és magával vitt két gyűrűt.

A fonyódi rendőrökhöz már korábban eljutott annak a híre, hogy Repülős Gizi felbukkant a környéken, különböző parókákkal álcázva magát. A rendőrök forró nyomon indultak a nyomába, majd a balatonlellei rendőrőrs járőrei rövid időn belül elfogták és előállították. Kihallgatása során a nő tagadta a bűncselekmény elkövetését.

K. Sándorné Bodnár Gizella az 1950-es években vált ismert tolvajjá, és azért kapta a Repülős Gizi nevet, mert gyakran közlekedett belföldi légi járatokkal. Korábban összesen 22 és fél évi fegyház-, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság. Legutóbb ez év februárjában Bicskén állították elő a rendőrök, mert egy családi házból emelt el pénzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!