Belföld

2009.07.21. 14:16

Robog az úthenger: lezúztak 70 ezer hamisított napszemüveget

Pécs - Hetvenezer, hamis márkajelzésű napszemüveget zúztak porrá Pécsett, a leamortizálásra ítélt darabok még 2006 februárjában kerültek elő egy horvát hűtőkamionból.

MTI

A Vám- és Pénzügyőri Hivatal a barcsi határátkelőnél lefoglalt és a kaposvári bíróság által elkobzott csaknem 71 ezer darab több mint százmillió forint értékű különféle hamis márkajelzésű napszemüveget semmisített meg úthengerrel a Vám- és Pénzügyőrség Dél-dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala Pécsett az Expo Centernél.

A bama.hu internetes portál Bakos Gyula pénzügyőr ezredes, főtanácsos, regionális parancsnoktól megtudta: 2006 februárjában a barcsi vámhivatalnál jelentkezett kilépésre egy  horvát állampolgár egy hűtőkamionnal. A tételes vámvizsgálat során a kamion rakteréből összesen 70 956 darab, különféle hamisított napszemüveg került elő, 106.759.500 forint piaci átlagértékben. A Vám- és Pénzügyőrség Dél- dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala áru hamis megjelölése bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást. 


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!