Belföld

2012.04.06. 08:49

Segítene Gyurcsánynak a Jobbik

A Jobbik felajánl 50 aktivistát Gyurcsány Ferencnek, hogy segítsenek a volt kormányfőnek megkeresni a szakdolgozatait - jelentette be Pörzse Sándor pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI

A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, független országgyűlési képviselő csütörtökön - arra a hírre, hogy a Pécsi Tudományegyetem (PTE) leállította 1984-ben írt diplomamunkájának keresését - úgy nyilatkozott: ha megtalálja, nyilvánosságra hozza szakdolgozatait.

A volt miniszterelnök úgy fogalmazott, nem fogja kezét-lábát törni, hogy megtalálja saját példányait, de a normálisan elvárható, átlagos erőfeszítéseket megteszi a diplomamunkák felkutatása érdekében.

Hozzátette: jó pár ezer kötetes könyvtára van és a pécsi idők óta hatszor költözött, sok holmi még mindig dobozokban van, a következő napokban, hetekben azonban ki fogja nyitni a dobozokat, és végignézi a polcokon a köteteket.    

Pörzse Sándor pénteken elmondta: a Jobbik 50 aktivista segítségét ajánlja fel Gyurcsány Ferencnek a kereséshez. "Ha megvan az a szakdolgozat, akkor 50 aktivista fél nap alatt biztosan megtalálja" - fogalmazott.    

A jobbikos politikus beszélt arról is, hogy szerinte "elképesztő" a sajtó viselkedése Gyurcsány Ferenc szakdolgozatának ügyében. Úgy vélte: kettős mércét alkalmaz a sajtó, hiszen "ha ugyanúgy viselkedne, mint pár héttel ezelőtt, akkor ezt az ügyet hajtaná úgy, mint ahogy a Schmitt-ügyben tett".

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!