Belföld

2011.07.06. 19:47

Semjén: minél több kínai-magyar helyi szintű gazdasági megállapodásra van szükség

Magyarország számára óriási jelentősége van Ven Csia-pao kínai miniszterelnök látogatásának, de fontos az, hogy az országok közötti megállapodásokat minél több helyen, helyi gazdasági megállapodásokra tudjuk lebontani - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az MTI-nek szerdán Kalocsán.

MTI

Ezért nagyon fontos, hogy Kalocsa testvérvárosi kapcsolatot tud létesíteni egy nagy kínai várossal, illetve, hogy egy komoly kínai beruházás is megvalósul a városban - mondta Semjén Zsolt, aki Bács-Kiskun megye Kalocsa központú, 7. választókerületének egyéni országgyűlési képviselője.
   
A kalocsai polgármester, Török Ferenc kínai útján aláírt szándéknyilatkozat értelmében a Shenzhen-i You Yuan Industrial Co. LTD kezdetben 1,3 milliárd forintos befektetésével létrejön egy korszerű gomba- és zöldségtermelő bázis Kalocsán, amely a kezdetekben 150 fő helyi alkalmazottat, a második évben 250 főt, a beruházási ütem végére pedig 300 főt kíván foglalkoztatni. A beruházás Semjén Zsolt szerint beleillik a Kína és Magyarország között megkötött gazdasági együttműködésbe. A miniszterelnök-helyettes hangsúlyozta: az a cél, hogy az országok között megkötött gazdasági megállapodást minél több helyi gazdasági megállapodással váltsuk "aprópénzre".
   
Török Ferenc, Kalocsa polgármestere kínai útján abban is megegyezett partnereivel, hogy a 16 milliós Shenzhen Baoan kerületével testvérvárosi megállapodást készítenek elő, melyet még ebben az évben aláírnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!