Belföld

2012.02.03. 20:54

Senki ne induljon útnak autóval a heves havazásban!

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság azt kéri, senki ne induljon útnak autóval azokban a megyékben, amelyekben intenzív havazásra lehet számítani.

MTI

A katasztrófavédelem péntek esti, az MTI-hez is eljuttatott közleményében azt írta, hogy aki mégis elindul, az fokozott óvatossággal közlekedjen, figyelje a katasztrófavédelem közleményeit, valamint vigyen magával hóláncot, hólapátot és egyéb téli felszerelést. Hóvihar közeledtekor pedig álljon meg az első településen és maradjon ott a vihar végéig - tették hozzá.

 

 

Aki bajba kerül, hívja a tűzoltóságot (105) vagy az általános segélyhívót (112), és minden esetben közölje, hogy történt-e személyi sérülés és mi a pontos tartózkodási helye. Jelezték: a katasztrófavédelem, a rendőrség, a mentők és a közútkezelő egységei készen állnak a szükséges beavatkozásokra

Pénteken kora este a Dél-Dunántúlon, illetve a Dél-Alföldön havazott, Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-nek azt mondta, eddig ezeken a területeken mintegy 5 centiméter friss hó hullott, de szombat estig 30 centi hó várható, egyes területeken félméteres hóvastagság is kialakulhat.

A meteorológiai szolgálat a havazás miatt nyolc megyére (Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Jász-Nagykun-Szolnok, Csongrád, Békés, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg) harmadfokú figyelmeztető jelzést adott ki, mert egy nap alatt több mint 30 centiméter hó hullhat. Hófúvás miatt Borsodban és Szabolcsban van harmadfokú figyelmeztetés érvényben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!