Belföld

2011.11.04. 16:15

Szakszervezeti demonstráció - Nem volt komolyabb fennakadás

Nem okozott komolyabb fennakadást a közlekedésben a LIGA Szakszervezetek péntek reggel kezdődött forgalomlassító demonstrációja; az országosan összességében mintegy száz helyszínt érintő félpályás útlezárást a munka törvénykönyve és a nyugdíjrendszer átalakítása miatt szervezték az érdekképviseletek.

MTI

A Liga Szakszervezetek honlapján közöltek szerint délelőtt 85 helyszínen mintegy 1 800 gépjárművel vettek részt az aktivisták a forgalomlassító demonstrációban.

A szakszervezeti szövetség kommunikációs vezetője azt tudatta, hogy délelőtt 130 autó vett részt a tiltakozó akcióban Budapesten és a főváros környékén. A demonstráció este 7 óráig, illetve két fővárosi helyszínen szombat reggel 7 óráig tart.

A szakszervezeti megmozdulást  a rendőrség mindenhol biztosítja és a forgalmat is segíti.   

A péntek hajnalban elrendelt, de tévesen értelmezett fővárosi szmogriadó miatt, a főpolgármester kérésére három fővárosi helyszínen felfüggesztették a demonstrációt. A XI. kerületi Műegyetem rakparton és a kőbányai Kőrösi Csoma Sándor úton, valamint a Hősök terénél összegyűlt demonstrálókat átirányították más budapesti helyszínekre.

Gaskó István, a LIGA Szakszervezetek elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a tiltakozást a tavasszal bejelentett követelések kielégítetlensége generálja, vagyis a Munka törvénykönyvének elfogadhatatlan átalakítása, a háromoldalú társadalmi párbeszéd megszüntetése a versenyszférában, valamint a nyugdíjrendszer olyan átalakítása, amely korábban megszerzett jogokat sért és próbál visszavenni.

Giró-Szász András kormányszóvivő pénteki sajtótájékoztatóján a LIGA Szakszervezetek országos demonstrációjával kapcsolatban hangsúlyozta, hogy a kormány határozott és eltökélt eredeti céljainak végrehajtásában, és fenn kívánja tartani az új munka törvénykönyvével kapcsolatos álláspontját. Az új munka törvénykönyve a munkahelyek megtartása és újak teremtése mellett teszi le a voksát - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!