Belföld

2009.06.30. 22:20

Számítógépeket, tévéket tett sütött meg egy új transzformátor

Abasár - Számos háztartási berendezés hibásodott meg a Heves megyei Abasáron egy új transzformátor miatt. A károkat a helyi szolgáltató megtéríti.

MTI

Az abasári önkormányzat sajtóreferense az MTI-nek kedden elmondta: azután fordultak az Észak-magyarországi Áramszolgáltató Nyrt.-hez (ÉMÁSZ), hogy sorra hibásodtak meg a háztartási elektromos berendezések a településen.
    
A polgármesteri hivatalhoz 65 bejelentés érkezett televíziók, számítógépek és elektromos árammal működő kazánok meghibásodásáról. Az önkormányzat vezetése hivatalos vizsgálatot kért az áramszolgáltatótól - közölte Misi Norbert.
    
Az ÉMÁSZ sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: a sorozatos meghibásodásokat egy új transzformátor okozta. Mészáros Sándor közlése szerint a cég munkatársai június 25-én cseréltek ki egy transzformátort, ám az új berendezés később elromlott, és bizonyos áramkörökben megnövekedett a feszültség a névleges 230 volthoz képest. 
    
A transzformátort azóta már kijavították. A cég az elromlott háztartási gépek javítási költségeit megtéríti a fogyasztóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!