Belföld

2012.06.28. 09:26

Szeptemberig nem lesz döntés a dugódíjról

Budapest - Sem a zónákról, sem a díjtételről nem várható döntés szeptemberig a dugódíj kapcsán - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója csütörtökön az MTI-vel.

MTI

Tarlós István főpolgármester tájékoztatása szerint a behajtási díjról hosszú szakmai előkészítés folyik a Városházán - írta Szűcs Somlyó Mária a közleményben.
   
Az úgynevezett dugódíjat a kormány és a főváros közötti - a BKV hosszú távú finanszírozásáról szóló - megállapodás értelmében 2013. július elejétől kellene bevezetni. A főpolgármester ugyanakkor többször is hangsúlyozta: a behajtási díjat mindenképpen be kell vezetnie a fővárosnak, ugyanis azt elődje, a szabad demokrata Demszky Gábor a 4-es metró uniós támogatásának feltételeként vállalta.
   
Tarlós István korábbi tájékoztatása szerint a zónahatár bizonyosan nem Budapest városhatára lesz, a továbbiakban két zónahatárt vizsgálnak. A díj mértékéről szólva a magasabbik verziónak egy 400-500 forint közötti összeget jelölt meg, ám kiemelte, hogy arról még nincs semmilyen döntés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!