Belföld

2012.09.04. 05:16

Szerdáig lehet jelentkezni őszi érettségire

Szerdáig lehet jelentkezni az idei őszi érettségi vizsgákra.

MTI

A jelenlegi rendszerben az október-novemberi időszakban nemcsak a tavaszi sikertelen vizsgákat lehet kijavítani, hanem úgynevezett előre hozott érettségit is lehet tenni. 2011-ben a vizsgák 49 százaléka volt ilyen, 16 százalékuk normál rend szerinti, s csupán 14 százalékuk volt javító vizsga.
    
Azok, akik már rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal, kiegészítő, illetve ismétlő vizsgán vehetnek részt, 2011-ben együttesen a megmérettetések 10 százaléka volt ilyen. Lesznek továbbá szintemelő vizsgák - ezek aránya tavaly ősszel körülbelül 8 százalékot ért el - és pótló vizsgák is.

Azok a diákok, akik tanulói jogviszonyban állnak valamelyik középfokú intézménnyel, az arra kijelölt iskolákban jelentkezhetnek érettségire, és ott szerezhetik be az ehhez szükséges űrlapot is. A többi vizsgázni szándékozó a kijelölt középiskolák egyikébe vagy valamelyik megyei, fővárosi kormányhivatalba adhatja be jelentkezését. Utóbbiak használhatják az Oktatási Hivatal honlapján (www.oh.gov.hu) lévő "elektronikus" űrlapot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!