Belföld

2009.12.17. 14:26

Szombathelyi diákok sikere az országos kürtversenyen

A szombathelyi Művészeti Szakközépiskola három diákja vett részt a Budapesten megrendezett országos kürtversenyen, és mindhárman díjat nyertek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az országos versenyen 43 ifjú tehetség indult három kategóriában. Olyan neves művészek értékelték a produkciókat, mint Tarjáni Ferenc, Magyari Imre és Ambrus Károly egyetemi tanárok. Még nem volt példa arra, hogy Szombathelyről egyszerre három növendék bejut erre a versenyre, ráadásul mindjárt komoly helyezéseket érnek el.

Az I. korcsoportban Kóta Vilmos különdíjat kapott, ami a pontszámok alapján IV. helyezésnek felel meg. Tanára Katzler András, a Savaria Szimfonikus Zenekar kürtművésze.

A II. korcsoportban Horváth Christopher II. helyezett lett.  Pálkövi Dániel a III. korcsoportban versenyzett; ő szintén különdíjban részesült. Minkettőjük felkészítő tanára  Buza Gáspár, aki már számos versenyen elért szép eredményeket növendékeivel; itt a zsűri tanári különdíjban részesítette.

A három fiú rutinos versenyző, már sokszor bizonyították tehetségüket. Pálkövi Dániel tavasszal a csehországi Brnoban megrenezett nemzetközi kürtversenyen is IV. helyezést ért el.

A tizedik alkalommal megrendezett országos kürtversenyen elért eredményekhez  Vitályosné Lasics Andrea tanárnő korrepetítori munkája is hozzájárult, hiszen segítette a három szombathelyi fiatal művészi teljesítményét színvonalas zongorakíséretével Budapesten is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!