Belföld

2009.07.23. 14:39

Szörnyű tragédia! Beszippantotta a kisfiút a medence tisztítóberendezése (Frissített, részletek)

Budapest - Meghalt egy gyerek csütörtökön egy budapesti fürdőben - erősítette meg az MTI értesülését a rendőrség. Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese arról tájékoztatott, hogy egy 9 éves kisfiú vesztette életét. A baleset a IV. kerületi Aquaworld élményfürdőben történt. Az ügyben a rendőrség nyomozást indított, az Aquaworld Zrt. pedig belső vizsgálatot rendelt el.

MTI

Kalyó László, a Budapest Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a baleset körülményeiről korábban annyit közölt, hogy a 9 éves kisfiú az egyik medence vízelvezető csatornájába esett és életét vesztette. Az esetet szakértők bevonásával vizsgálják - tette hozzá.
    
A rendőrség életvédelmi osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen indított nyomozást - olvasható a rendőrség honlapján publikált közleményben.
    
Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság helyettes szóvivője azt közölte: a gyermeket a kiérkező tűzoltók a gépházban találták meg, a holttest kiemelése után a helyszínt átadták a rendőrségnek.
    
Kelecsényi Ágnes, az Aquaworld marketing és értékesítési igazgatója csütörtök este az MTI-nek azt mondta: a gyermek a szüleivel volt a fürdő területén. A baleset a szörfmedence területén történt, körülményeit egy belső vizsgálat fogja kideríteni - tette hozzá. Arról az igazgató nem tudott felvilágosítást adni, hogy a vizsgálat meddig tarthat, hangsúlyozta ugyanakkor: mindenben a hatóságok rendelkezésére állnak.
    
Közölte azt is: felvették a kapcsolatot a medence skót gyártójával, mert a műszaki hiba sem zárható ki.
    
Az Aquaworld Zrt. korábban sajtóközleményben tudatta: mélyen megrendült a társaság minden munkatársa a tragédia kapcsán és osztoznak a család fájdalmában. Remélik, hogy minél hamarabb véget ér a vizsgálat, amelyből kiderül, hogyan következhetett be a baleset.
    
"Haladéktalanul felvettük a kapcsolatot a külföldi gyártóval annak érdekében, hogy elejét vegyük annak, hogy bárhol a világon hasonló tragédia bekövetkezhessen" - írták. A hatósági vizsgálattal párhuzamosan az Aquaworld Zrt. belső vizsgálatot rendelt el. A vizsgálat lezárultáig a szörfmedencét teljesen elzárják a nagyközönség elől.
    
Az Aquaworld a Megyeri híd pesti hídfője mellett épült, a komplexum 86 ezer négyzetméteren terül el. Két részből áll: az Aquaworld Budapest élményfürdőből, valamint egy szálloda csendesfürdőjéből. Az élményfürdőt 72 méter átmérőjű, 5 emelet magasságú óriási kupola fedi - olvasható a létesítmény honlapján.

Gyermekhalál magyarországi strandokon - KRONOLÓGIA

    
2001. június 17. - A Kaposvári Strandfürdő ötvenméteres úszómedencéjében vízbe fulladt egy hatéves kislány, aki a szemtanúk szerint felügyelet nélkül játszott az úszómedence környékén.
    
2003. május 27. - Az albertirsai strandon a vízbe fulladt egy hétéves kisfiú, akinek holttestére a strand medencéjének egyik lefolyójában bukkantak rá. A gyermeket a medence leeresztésekor keletkezett vákuum szippantotta be a rács nélküli lefolyóba.
    
2003. május 30. - Csongrád megyében, a makói fürdőben vízbe fulladt egy négyéves szikáncsi kisfiú, aki egy óvodás csoport tagjaként érkezett a kisvárosba strandolni.
    
2003. július 5. - Zala megyében, a kehidakustányi termálstrand hullámmedencéjében vízbe fulladt egy 11 éves kisfiú. A gyermek nem tudott úszni, ennek ellenére ment be a 170 centiméter mély, lejtős medencébe.
    
2003. július 20. - Az esztergomi strandon vízbe fulladt egy nyolcéves kisfiú, aki fürdés közben elmerült a vízben.
    
2004. július 24. - A mogyoródi Aquaparkban vízbe fulladt egy 15 éves gödöllői fiú.
    
2007. június 4. - Baranya megyében a sellyei strandon életét vesztette egy tizenkét éves felsőszentmártoni fiú, aki osztálytársaival együtt fürdött a medencében a város strandján rendezett gyereknapi ünnepség keretében.
    
2007. július 20. - Belefulladt egy 13 éves tornyospálcai fiú a kisvárdai strandfürdő 220 centiméter mély medencéjébe. A gyermeket a riasztott mentők megpróbálták újraéleszteni, de nem jártak sikerrel.


Egy rendőr- és egy mentőautó áll a főváros IV. kerületében található Aquaworld élményfürdő előtt, ahol egy 10 év körüli kisfiú életét vesztette, miután beszippantotta az egyik medence tisztítóberendezése. MTI Fotó: Kovács Tamás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!