Belföld

2009.04.01. 15:30

Sztrájkkal fenyeget a VDSZSZ MÁV-START-nál működő választmánya

Budapest - A VDSZSZ Szolidaritás MÁV-START Társasági Választmánya újra sztrájkot hirdet, legkésőbb május 1-jéig, ha követeléseiről nem tud megállapodni a munkáltatóval - közölte a választmány a VDSZSZ honlapján szerdán.

nincs nev

A választmány egyben felszólítja a tulajdonost, a MÁV Zrt. valamint a MÁV-START Zrt. vezetését, hogy "változtasson eddigi destruktív magatartásán". Elfogadhatatlannak tartják a MÁV-START Zrt. vezetésének a kiszervezéssel kapcsolatos, valamint a 2008. évi, illetve a 2009. évi bérkövetelésekkel szemben tanúsított magatartását, ami a legutóbbi társasági választmányi ülés óta sem változott - szögezik le.

Hangsúlyozzák: továbbra is fel kívánják használni a nyomásgyakorlás bármely eszközét a követelések kikényszerítése, valamint a válságkezelő csomag elleni fellépés érdekében, különös figyelemmel a MÁV-tól elvonni szándékozott 30-50 milliárd forintra. 

Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke az egyeztetésen kijelentette: információjuk szerint a miniszterelnök-jelölt állami forrásokat kíván elvonni a MÁV-csoporttól, és ez ellen sztrájkolni fognak, mert a forráskivonás vasutas munkahelyeket, vasútbiztonságot veszélyeztetne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!