Belföld

2010.09.02. 19:59

Tanári fizetések: kiverte a biztosítékot az MSZP-nél Hoffmann Rózsa kijelentése

Az MSZP szerint Hoffmann Rózsa, az Orbán-kormány oktatási államtitkára ostoba bohócnak nevezte a tanárokat a Kossuth Rádió egyik csütörtöki műsorában.

MTI

A párt MTI-nek megküldött közleményében az áll: az oktatási államtitkár "elég otromba módon gyalázta azokat a tanárokat, akiknek az országgyűlési választásokon több bért és jobb körülményeket ígértek". 

Hozzátették, ismét bebizonyosodott, hogy mire számíthat a nemzet a Fidesz-KDNP-től: ígéretekre és ha számon kérik, akkor ordenáré pocskondiázásra.

Az MTI által meghallgatott felvétel szerint Hoffmann Rózsa azt mondta: "soha nem ígértem béremelést, (...) nem tartható tovább az az állapot, hogy a pedagógusoknak ilyen alacsony legyen a fizetésük, (...) el kell érni, hogy a kormányzati ciklus végére a pedagógus átlagbér elérje a diplomás átlagbért".

A béremelési igényekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: "aki ilyen kiürült államkincstári vagy költségvetési helyzetben radikális béremelést követel, az vagy ostoba vagy bohóc, mert egyszerűen nincs honnan".

Hozzátette: nagy fájdalom a számára, hogy ezt neki kell mondania, mert mindig azt képviselte, és képviseli ma is, hogy fel kell emelni a pedagógusok bérét.

Beszélgetőtársa, Hiller István volt szocialista oktatási miniszter ezzel kapcsolatban azt mondta, politikailag veszélyesnek tartja, hogy az államtitkár ilyen módon beszél a tárgyalópartnereiről.
 
Hoffmann Rózsa válaszul azt hangoztatta: ő azokat minősítette, akik lehetetlen helyzetben lehetetlent követelnek. Hozzátette: ha valakit megbántott, attól elnézést kér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!