Belföld

2010.08.14. 07:10

Több órás várakozás a határátkelőknél

A megnövekedett határforgalom miatt több órás várakozásra kell felkészülni néhány magyarországi határátkelőhelynél a hétvégén - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szombaton reggel honlapján.

MTI

 Letenye autópálya határátkelőhelyen szombat délelőttig a kilépő irányban, szombat késő délutántól vasárnap 07-08 óráig a belépő irányban lesz a legnagyobb a személy- és járműforgalom. Alternatív útvonalként igénybe vehető a 7-es úton található, 24 órás nyitva tartású, régi közúti határátkelőhely is.
   
Az M5 autópálya közelsége miatt Tompa közúti határátkelőhelyen számolnak nagyobb forgalommal belépő irányban, azonban 30 percet meghaladó várakozás kialakulása az ORFK szerint nem valószínű. Várakozás esetén a magyar és a szerb állampolgárok részére alternatív útvonalnak a 08-18 óra között nyitva tartó Bácsalmás közúti határátkelőhelyet ajánlják.
   
A röszkei autópálya határátkelőhelyen a teherforgalomban szombat délután mindkét irányban 1-2 órás várakozási idő kialakulása várható. A szerb határszakaszon átlépő szerb és a magyar állampolgárok részére alternatív útvonalnak a 08-18 óra között nyitva tartó Tiszasziget közúti határátkelőhelyet ajánlják.
   
Ártánd közúti határátkelőhelyen kizárólag a teherforgalomban számolnak nagyobb mértékű forgalomnövekedéssel: szombat délután kilépő irányban alakulhat ki 1-2 órás várakozás.
   
Záhony közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban továbbra is várható nagyobb mértékű, 2-3 órás forgalomtorlódás péntek reggeltől vasárnap estig ki- és belépő irányban. Az ukrán szervek szigorító intézkedése miatt 2-3 órás várakozás várható a kilépő teherforgalomban is. Ezen a hétvégén kerül sor Máriapócson a Nagyboldogasszony napi búcsúra, amelyre Kárpátaljáról jelentős számú hívő érkezését várják. Ennek következtében - a rendezvények idejéhez kapcsolódóan - Tiszabecs és Beregsurány közúti határátkelőhelyen többször erősödhet a forgalom és 30 perces várakozás alakulhat ki.
   
A záhonyi forgalomtorlódás elkerülésére alternatív útvonalnak a 24 órás nyitva tartású Beregsurány közúti határátkelőhelyet, a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánlják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!