Belföld

2009.10.17. 06:02

Többmilliós büntetés a pénzügyminiszternek - Oszkó fellebbezhet

Budapest - A pénzügyminiszter a jogtalan építkezés miatt többmilliós pénzbüntetést kapott az önkormányzattól - írja a Magyar Nemzet szombati száma. A II. kerületi polgármesteri hivatal határozata azonban nem jogerős: Oszkó fellebbezhet.

MTI

8:00
A pénzügyminiszter a jogtalan építkezés miatt többmilliós pénzbüntetést kapott az önkormányzattól - tudta meg a napilap a helyszínen. Oszkó Péter 2007 tavaszán vette Budapest II. kerületében telkét, amelyre a korábbi tulajdonosa már megtervezett egy házat, s rendelkezett építési engedéllyel. A vásárlást követően azonban eltért a jogerős engedélytől, és annál jóval nagyobb mértékben kezdett építkezni.

Az önkormányzat ezt észlelte, és megvizsgálta a törvénytelen építkezést. A miniszter a napokban kézhez kapta a többmilliós bírság megfizetéséről szóló határozatot.

16:05
A II. kerületi polgármesteri hivatal azután adott ki közleményt, hogy a Magyar Nemzet szombati számában azt írta: a pénzügyminiszter a jogtalan építkezés miatt többmilliós pénzbüntetést kapott az önkormányzattól. A miniszter a napokban kapta kézhez a többmilliós bírság megfizetéséről szóló határozatot - olvasható a lapban.
   
A kerületi önkormányzat közlése szerint a hivatal Oszkó Péter egyedi hatósági ügyében a jogszabályi határidőket betartva meghozta első fokú építésügyi határozatát, amelyet minden, az eljárásban érintett jogi és magánszemélynek megküldött. A határozat nem jogerős, fellebbezésnek van lehetősége - tették hozzá.
   
A Magyar Nemzet szeptember 23-án adott hírt arról, hogy Oszkó Péter épülő házára nem adták ki a használatbavételi engedélyt, mert eltért az eredeti tervektől. A lapban Oszkó Péter akkor azt közölte, hogy két vonatkozásban valóban eltértek a tervektől. A pénzügyminiszter kijelentette: amennyiben megbüntetik, akkor jogkövető állampolgárként tudomásul veszi, de bízik abban, hogy nem kell lebontani az épületet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!