Belföld

2011.03.24. 16:56

Vas Megyei Önkormányzat: elfogadták a következő évek gazdasági programját

A Vas Megyei Önkormányzat közgyűlése csütörtök délelőtt megtárgyalta és elfogadta a 2011-2014 közötti időszakra szóló társadalmi és gazdasági programját.

Erős D. Zoltán

A megszokottnál egy órával korábban kezdődött csütörtök délelőtt Vas Megye Közgyűlése. Lehet, hogy ennek a frissességnek  tudható be, de  a képviselőknek nem kellett  két óra a mintegy két tucatnyi napirendi pont  megtárgyalásához. 

Pedig ezek között szerepelt  több fajsúlyos téma is, mint például a Vas Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011-2014 közötti időszakra szóló társadalmi-gazdasági programja. Túl nagy vitát ez sem váltott ki. Rába Kálmán (Jobbik)  hiányolta a dokumentumból azokat a dolgokat, amelyekkel az önkormányzat a megye lakosságát  tudná szolgálni. 

Fehér László (MSZP) arról beszélt, hogy a megyében kiemelt jelentősége van a termál és gyógyturizmusnak, s azt szorgalmazta, hogy a nyugat-dunántúli idegenforgalmi fejlesztések is hasonló intenzitású támogatásokban részesüljenek mint az ország más részein megvalósuló beruházások.

A megyei  közgyűlés alelnöke, Majthényi László (Fidesz) erre reagálva elmondta, hogy az előző nyolc évben alakult ki az a támogatási gyakorlat, amely hátrányos volt a régió számára. Ez a fajta kiegyenlítési politika rontotta a térség fürdőinek a versenyképességét.

A Széchenyi Tervben területi megkülönböztetés nélkül 50 százalékos volt a támogatási mérték, s ezt  a gyakorlatot  követi az Új Széchenyi Terv is. 

Pajor András, a Polgári Együttműködés frakció vezetője arról beszélt, hogy  a megyének törvényi kötelezettsége a társadalmi-gazdasági program elkészítése. Ez egyben a megye stabilizációs programja, amelynek teljesítése után reményei szerint emelt fővel állhatnak majd a választók elé. 

A megyei közgyűlés vita nélkül elfogadta az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok idei  üzleti tervét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!