Belföld

2011.05.15. 14:52

Videoton FC: Mezey távozik, Paulo Sousa érkezik

A friss bajnoki címmel büszkélkedő Videoton FC a nyilvánosság előtt is bejelentette: júniustól az egykori világhírű portugál labdarúgó, Paulo Sousa vezeti a szakmai munkát.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A klub vezetése vasárnap a következőket tette közzé honlapján: „A Videoton FC megállapodása Mezey György vezetőedzővel a 2010-2011-es Nemzeti Bajnokság végével lejár.”

Ezután megköszönik Mezey több mint három és fél éves munkáját, s közlik: „személye megkérdőjelezhetetlenül összefonódott a Videoton FC átalakításával, új fejlődési pályára állításával és a klub első bajnoki címének megnyerésével.” Méltatják tudását, tapasztalatát, önzetlenségét, amely nélkül a fehérvári csapat nem lehetett volna olyan sikeres, mint most. Majd sok sikert kívánnak Mezeynek a további munkához, egyúttal pedig bejelentik: „ a Videoton FC vezetése szerződést kötött Paulo Sousaval, az egykori világhírű portugál labdarúgóval, hogy három évig vezesse a szakmai munkát klubunknál.

Paulo Sousa júniustól megkezdi a csapat felkészítését a nemzetközi szereplésre.” - tájékoztat a klub honlapja.

A váltással kapcsolatban Mezey György az alábbiakat mondta az fmh.hu-nak: - Szerződésem meg nem újítását nem kell indokolni, ezt vasárnap kézhez kaptam a tulajdonostól, s köszönöm a benne foglalt elismerést. Az viszont kár, hogy az elmúlt négy hónapban, amióta folyamatosan új vezetőedzőt keresett a klub, nem lehetett erről beszélni. Bizonyosan segítségére lehettem volna Garancsi  Istvánnak a jövőbeli elképzeléseivel kapcsolatban. Hiszen a csapat erejét, helyzetét, lehetőségét, a klub viszonyait én ismerem a legjobban. Büszkén és elégedetten távozom, miután a rám bízott feladatokat teljesítettem, munkatársaimmal és a játékosaimmal kiemelkedő szakmai munkát végeztünk. Azt természetesen sajnálom, hogy nem tudtam teljesen megvalósítani az elképzeléseimet, vagyis azt, hogy a Videotont  nemzetközi sikerre vezessem. A klub vezetőjének, a játékosoknak, valamennyi munkatársának, a szurkolóknak és a városnak is megköszönve a támogatást, nekik és az utódomnak is újabb sikereket és örömteli futballt kívánok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!