Belföld

2011.06.25. 13:21

Világháborús kézigránátot találtak Budapesten

Második világháborús, orosz támadó kézigránátot találtak a Országos Onkológiai Intézet Kékgolyó utcai építkezésénél a tűzszerészek - erősítette meg az MTI értesülését Vörös Mihály, a Magyar Honvédség ügyeletes tűzszerészparancsnoka.

MTI

Szombat délelőtt bejelentésre vonultak ki a tűzszerészek a helyszínre, ahol az elsődleges vizsgálatok után kiürítették az építkezés közvetlen környezetét húsz-huszonöt méteres sugarú körben. Ha azt állapítják meg, hogy élesített gránátot találtak, akkor a kórház egyik szárnyát is érinti majd a kiürítés - mondta korábban Vörös Mihály.
   
A vizsgálatok során kiderült, hogy az F1-es, második világháborús kézigránátnak nincs gyújtószerkezete, ezért nem kellett nagyobb területet kiüríteni - közölte az ügyeletes tűzszerészparancsnok szombat délután. A kézigránátot már elszállították a helyszínről, és meg fogják semmisíteni.
   
Hozzátette: a kórház új szárnyat épít, ennek a helyszínéről az elmúlt két hónapban már nyolc hasonló bejelentés érkezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!