Bérbaltavár

2016.07.31. 19:40

Családi találkozóra gyűltek össze Bérbaltaváron

Bérbaltavár - 2009 óta gyűlik össze minden nyáron a Marosfalvi-Balogh család összes tagja. Az összetartás fontos számukra, ezért mindig boldog esemény az egyesülés.

Vadas Krisztina

Budapesten, Celldömölkön, Vönöckön, Szombathelyen, Piliscsabán, sőt még Los Angelesben is élnek tagjai a Marosfalvi-Balogh családnak. Számukra valóban fontos az összetartás, ezért minden évben Bérbaltaváron, a dédszülői házban találkoznak. Először Marosfalvi Ferenc fejében fordult meg, hogy össze kellene hívni a családot. Ekkor Marosfalvi Antal képzőművész, a család tagja elkészítette a családfát a dédszülőkig visszamenőleg. Felkerestek minden tagot, és 2009 óta mindig találkoznak. A szervezést azóta Balogh Tibor vette át, ám ő ugyanolyan lelkesen bővíti évről évre a családfát, és hívja össze a találkozókat.


- 2009 óta senki sem halt meg, de már a hatodik baba is úton van, így még csak hozzátenni kellett szerencsére a listához - mesélte Balogh Tibor. A legnagyobb létszámban 67-en voltak az egyik találkozón, most 30-40 közötti létszámmal voltak jelen. A legjobb, hogy a dédszülői házhoz mindenkinek kötődik élménye, így az újbóli találkozás örömét a szép emlékek felidézése teszi még felhőtelnebbé. A hagyományt folytatják, a gyermekeket is arra nevelik, hogy fontos a családi összetartás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!