Boba

2015.04.27. 09:46

Lélek nélkül semminek nem érdemes nekikezdeni – Felszentelték a bobaiak felújított templomát

Felszentelték a bobaiak kívülről felújított katolikus templomát. 7,8 millió forintból tették rendbe az épületet.

Gyuricza Imre

A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal pályázatán 7,8 millió forintot kapott Boba katolikus temploma felújítására, hangsúlyozta dr. Koltai Jenő esperes-plébános. A munka 2013 őszén kezdődött, és 2014 októberére készült el. A templomszenteléssel megvárták a szép tavaszi időt. Az ünnepségen Somogyi Ákos polgármester köszöntötte a megjelenteket. Beszédében kifejtette, a lélek ereje, a templom tornya, amely az ég felé tör. A templom a test, a fundamentum, amelyre építeni érdemes. Lélek nélkül semminek nem érdemes nekikezdeni, mert nem sikerülhet.

Császár István püspöki helynök szentelte fel a kívülről felújított templomot, amelynek alapkőletétele 1929. szeptember 8-án, vasárnap volt. Az akkori ünnepségen 850 ember vett részt. Az első templomszentelés 1931. február 22-én – nagyböjt első vasárnapján volt.

A püspöki helynök példabeszédében kiemelte: „Volt egy nagyszerű tervem, elhatároztam, ha teljesül, mindenkire mosolyogni fogok, én leszek a világ legboldogabb embere. Bemegyek a templomba és hálát adok Istennek a tervem sikeréért. A terv nem sikerült. Mégis bementem a templomba. Miért? Csak! Mert ez a hely egyszerre a fény otthona, amely vigasztal, az elmélyülés otthona, amely elgondolkodtat, és megmagyarázza, hogy mi miért történik velem, velünk. A templom otthont, védelmet, biztonságot ad, s ha ez megvan, akkor a lélek is megerősödik.”

A bobaiak tervei szerint hamarosan belül is megújul templom.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!