Bögöt

2015.12.11. 14:44

A Meseautót énekelték és csoki villáskulcsot is átadtak Bögöt, Porpác, Sitke falubuszának átadóján

Három falu, Bögöt, Porpác és Sitke is falubusszal gyarapodott, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át.

Cseszkó Tamás

„Arany országút csillogó gyémánt porán repülünk a mesék kocsiján. Fenn az égben az angyalok vigyáznak ránk és a sors fogja tán a volánt"  –énekelték a Porpáci Mamakórus tagjai. Három falu ünnepelt közösen, Bögöt, Sitke és Porpác települések ugyanis egy-egy falubusszal kapcsolódtak. Mivel mindhárom település a sárvári jegyzőséghez tartozik, Szijjártó Valéria jegyző asszony vezetésével családias rendezvényt szerveztek annak érdekébe, hogy az egyes községek lakói még inkább megismerjék egymást.

Fotó: Ohr Tibor

Az eseményen Ágh Péter, a térség országgyűlési képviselője örömét fejezte ki, hogy ismét gyarapodtak a települések. – Bár még sok feladatunk van, eredményes évet zárhatunk, hiszen Bögöt és Porpác is kapott forrásokat útfelújításra, Sitkén pedig többek között a felújított művelődési háznak örülhettünk. A képviselő egy-egy csokiból készült villáskulcsot adott át jelképesen a polgármestereknek, egyúttal egy közös parlamenti látogatásra is meginvitálta a települések lakóit. Tóth Teodora Erzsébet, Porpác, Farkas László, Bögöt és Morgós István Sitke polgármestere egyöntetűen örültek a falubusznak, mint mondták, a jármű nagyban megkönnyíti a településen élők mindennapjait. A beszédeket követően Wimmer Roland, sárvári plébános áldotta meg a falubuszt, majd a három település óvodásainak műsora következett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!